шаблоны dle
Авторизация | Регистрация

Імміграція в Квебек

13-10-2015, 10:26, Категория - Статті, Канада ім
Імміграція в Квебек


На сьогодні одним з найбільш привабливих напрямків для імміграції до Канади є імміграція в канадську провінцію Квебек.
Імміграційна програма Квебеку - найбільша за квотою після федеральної. Останні зміни у федеральному імміграційному законодавстві не зачепили тільки Квебек. Програма багато в чому унікальна і приваблива тим, що в ній в набагато більше, ніж у федеральній програмі, наявний "людський фактор" при винесенні рішення.
Професійна імміграція в Квебек розрахована на висококваліфікованих фахівців, у яких є освіта або досвід роботи, що дозволяє їм адаптуватися на квебекському ринку праці. Кандидати для імміграції в Квебек оцінюються за рівнем освіти та досвіду роботи, знання французької та англійської, а також при розгляді справи велика увага приділяється додатковим дипломам і додатковому досвіду, а також особистим якостям.
Уряд провінції Квебек у Канаді дуже зацікавлений у стимулюванні залучення фахівців з усього світу. Завдяки договору 1978 року з Федеральним урядом Канади, Квебек отримав право на незалежну імміграційну політику, щоб оцінювати кандидатів на професійну імміграцію відповідно до власної системи підрахунку балів, списків професій і привілейованої освіти. У рамках цього договору, уряд Квебеку відкрив в канадських посольствах деяких країн свої імміграційні представництва. Ці представництва самостійно, незалежно від федеральної влади, проводять відбір потенційних іммігрантів і проводять співбесіди.
У разі успішного проходження співбесіди з представником імміграційної служби Квебека, заявник отримує Сертифікат Відбору Провінції Квебек (Certificat de Selection du Quebec), який є документом, що засвідчує успішне проходження процесу професійної імміграції. Після цього заявнику залишається лише пройти медичну комісію і перевірку на безпеку, що знаходяться у компетенції федеральної влади. Згідно з новими правилами відбору іммігрантів, які набули чинності 14 жовтня 2009 року, в пріоритетному порядку будуть розглядатися заяви кандидатів, професійний профіль яких відповідає потребам Квебекського ринку праці. Таким чином, пріоритет отримають заявники, чиї спеціальності, згідно диплому, входять до Liste des domaines de formation privilégiés (Список привілейованих професій), за умови, що диплом було отримано протягом п'яти років перед поданням Заяви на Сертифікат Відбору Квебеку, або при наявності не менше ніж одного року досвіду роботи за фахом протягом останніх п'яти років, що передували поданню заяви. Таке ж положення поширюється на чоловіка (дружину) головного заявника. У п'ятірку найбільш потрібних професій увійшли: хіміки, фахівці у сфері аеробудівництва, будівельники, медсестри/медбрати і м'ясники.
Liste des domaines de formation privilégiés (Список пріоритетних професій) був також оновлений з урахуванням перспектив працевлаштування у Квебеку на найближчі роки. Згідно з новим списком різні бали нараховуються за дипломи, отримані у Квебеку, і дипломи, отримані за кордоном. При цьому канадські дипломи та дипломи, які відповідають вимогам Угоди про взаємне визнання (стосується Франції), прирівнюються до Квебекських дипломів (дають ті ж бали і пріоритетний розгляд при виконанні відповідних умов).
Нові правила також змінили систему нарахування балів кваліфікованим фахівцям і бізнес-іммігрантам (інвесторам, власникам малих бізнесів та підприємцям). Прийняті зміни дозволять відбирати заявників, які відповідають першочерговим вимогам ринку праці, і, таким чином, будуть сприяти залученню потрібних фахівців для провінції. Отже, для успішного проходження процесу професійної імміграції за програмою провінції Квебек, заявник повинен мати освіту та досвід роботи, що дозволяють йому легко пристосуватися до особливостей і вимог ринку праці Квебеку. Згідно з новими правилами, прохідні бали до співбесіди: 49 балів для самотніх заявників і 57 - для сімейних. Після співбесіди: 55 – для самотніх і 63 – для сімейних (як у зареєстрованому, так і в цивільному шлюбі). Прохідний бал нараховується за сукупністю декількох критеріїв відбору:
• Освіта
Кандидат на імміграцію в Квебек обов'язково повинен мати закінчену середню освіту. Наявність диплома про вищу освіту - дуже сприятливий чинник, але не обов'язковий. Після змін імміграційного законодавства Квебеку наявність диплома про закінчення професійно-технічного училища (ПТУ) або технікуму вітається так само, як і диплом про вищу освіту.
На даний час всі спеціальності поділені на три рівня, залежно від отриманої освіти: університетська, професійна, середня. Також береться до уваги галузь, в якій отримано спеціальність. Галузі поділені на групи A, B, C, D, E. Залежно від рівня освіти та галузі, до якої належить отримана спеціальність, нараховується різна кількість балів. Причому, нараховується як головному заявнику, так і чоловіку/дружині. Таким чином, людина без вищої освіти, але з необхідною професією може отримати можливість іммігрувати до Квебеку.
Пріоритет отримають заявники, чиї спеціальності згідно диплому входять до Liste des domaines de formation privilégiés (Список привілейованих професій), за умови, що диплом отриманий протягом п'яти років перед поданням Заяви на сертифікат відбору Квебеку.
Якщо у Вас є диплом з іншої спеціальності, ніж та, яка вказана в першому дипломі, то Ви отримуєте додаткові бали за освіту. Друга спеціальність повинна бути отримана у віддаленій від першої галузі.
• Досвід роботи
Згідно з новими правилами відбору провінції Квебек, тепер можна подавати документи і без досвіду роботи. Враховується досвід, отриманий при роботі на повний робочий день і за будь-якими професіями, які записані в трудовій книжці. За трудовий стаж зараховується і трудова діяльність як підприємця, але Ви повинні надати документи, що за цей час Ви платили всі необхідні податки.
Береться до уваги також і галузь, до якої належить досвід роботи. Як уже згадувалось вище, фахівці одних галузей потрібні в Квебеку більше, а інших галузей менше, тому введені додаткові бали за спеціальності, що користуються попитом.
Потрібно врахувати, що додаткові бали за професію на яку є попит нараховуються тільки якщо освіта була закінчена за останні 5 років або є досвід роботи за цією професією як мінімум рік за останні 5 років.
• Офіційне запрошення на роботу в Квебек
Заявники, які мають офіційне запрошення на роботу в Квебек, підтверджене Міністерством у Квебеку, отримують додаткові бали. Для того щоб, запрошення було підтверджено, роботодавець повинен довести, що всі спроби знайти канадського фахівця потрібного профілю в Квебеку були безуспішними.
• Вік
Максимальну кількість балів Ви можете отримати за вік від 18 до 35 років. Після 43 років бали за вік не нараховуються.
• Знання французької та англійської мови
Максимальна кількість балів нараховується за знання французької мови, за знання англійської мови дають вдвічі менше балів. При чому знання англійської мови не є обов’язковою вимогою. З 5 грудня 2011 року в список документів на імміграцію в Квебек для отримання балів за знання французької та англійської мов обов'язково мають бути включені результати мовних тестів.
• Робота або навчання в Квебеку
Максимально можливий бал нараховується за навчання у Квебеку протягом 2 семестрів або за роботу протягом 6 місяців.
• Близькі родичі в Квебеку
Якщо у вас або у вашої дружини є родич, який є громадянином або постійним мешканцем Канади та проживає у Квебеку, ви можете набрати додаткові бали.
• Наявність дітей
Максимальний бал заявники отримують за дітей до 12 років включно, і додаткові бали за дітей від 13 років до 21 року.
• Фінансова незалежність
Якщо у Вас є достатньо фінансових засобів для того, щоб утримувати себе і супроводжуючих вас осіб (дружину і залежних дітей) не менше 3 місяців після приїзду у Квебек, то ви отримуєте додатковий бал. Якщо ж грошей на три місяці у вас немає, то ваша заява на імміграцію не може бути схвалена.
• Спеціальність, освіта, досвід роботи, вік, знання мови дружини/чоловіка
Велике значення має і те, що у Квебеку є цікаві програми для новоприбулих іммігрантів. Наприклад, після приїзду Ви зможете вивчати французьку мову на спеціальних курсах. Термін навчання, в залежності від Ваших знань, триває до 10 місяців. Протягом усього часу навчання Вам буде виплачуватися стипендія у розмірі прожиткового мінімуму, а це є хорошою фінансовою підтримкою на початковому етапі адаптації.
Відтепер кількість заяв на отримання Сертифікату Відбору провінції Квебек обмежена.
21 березня 2012 Міністерство Імміграції та Культурних Общин Канади прийняло рішення стосовно прийому заяв на Сертифікати Відбору провінції Квебек.
Відповідно до цього рішення, міністерство визначає максимальну кількість заяв, що можуть подати кандидати у категорії «Кваліфіковані робітники».
Група 1 : Кількість заяв необмежена.
До Групи 1 належать:
- тимчасові робітники провінції Квебек (travailleur temporaire);
- студенти, які отримали диплом навчального закладу провінцї Квебек, або отримають найближчим часом;
- тимчасові мешканці провінції Квебек, які перебувають на території Квебеку у рамках молодіжної програми обміну (programme vacances-travail (PVT);
- кандидати на імміграцію, що мають диплом зі спеціальностей, які дозволяють отримати від 12 до 16 балів;
- кандидати на імміграцію, які отримали пропозицію роботи від роботодавця провінції Квебек;
- тимчасові мешканці провінції Квебек, які були громадянами Канади.
Група 2 : Кількість заяв обмежена - 14 300 заяв (з 21 березня 2012 року до 31 березня 2013 року).
До Групи 2 належать:
- кандидати на імміграцію, що мають диплом зі спеціальностей, які дозволяють отримати 6 балів;
- кандидати на імміграцію, що мають диплом провінції Квебек або його еквівалент.
Група 3 : Заяви не приймаються.
До Групи 3 належать:
- кандидати на імміграцію які не належать до Групи 1 і Групи 2.

Якщо Ви хочете детальніше дізнатися про імміграцію в Канаду та оцінити свої шанси - завітайте до нашого офісу на консультацію або заповніть on-line анкету.

Похожие новости:

Курси Англійської мови

На сьогодні одним з найбільш привабливих напрямків для імміграції до Канади є імміграція в канадську провінцію Квебек.
Імміграційна програма Квебеку - найбільша за квотою після федеральної. Останні зміни у федеральному імміграційному законодавстві не зачепили тільки Квебек. Програма багато в чому унікальна і приваблива тим, що в ній в набагато більше, ніж у федеральній програмі, наявний "людський фактор" при винесенні рішення.

Імміграція в Канаду

На сьогодні одним з найбільш привабливих напрямків для імміграції до Канади є імміграція в канадську провінцію Квебек.
Імміграційна програма Квебеку - найбільша за квотою після федеральної. Останні зміни у федеральному імміграційному законодавстві не зачепили тільки Квебек. Програма багато в чому унікальна і приваблива тим, що в ній в набагато більше, ніж у федеральній програмі, наявний "людський фактор" при винесенні рішення.

Навчання за кордоном

На сьогодні одним з найбільш привабливих напрямків для імміграції до Канади є імміграція в канадську провінцію Квебек.
Імміграційна програма Квебеку - найбільша за квотою після федеральної. Останні зміни у федеральному імміграційному законодавстві не зачепили тільки Квебек. Програма багато в чому унікальна і приваблива тим, що в ній в набагато більше, ніж у федеральній програмі, наявний "людський фактор" при винесенні рішення.

Популярні статті

Записатися на консультацiю
Введіть ваше ім'я
Введiть ваш E-mail
Введiть ваш телефон

Для студентів:

Імміграція через освіту Підготовка до IELTS Про іспит IELTS Курси Англійської мови Навчання за кордоном